Werkwijze

Van ontwerp tot uitvoering

Stap 1

Je hebt een idee, wens, schets of misschien een afbeelding van jouw ideale meubel. Je neemt hierover contact met me op.

Stap 2

We bespreken je wensen. Klikt het? Dan stel ik een ontmoeting voor om je echt goed te kunnen adviseren. Geheel vrijblijvend natuurlijk! Eventueel geef ik alvast een richtprijs.

Stap 3

Samen hebben we helder wat je wensen zijn! Ik maak een duidelijke schets en we stemmen de details af. Ik stuur je schets en offerte.

Stap 4

Akkoord? Dan stemmen we af wanneer het meubel opgeleverd gaat worden en ga ik voor je aan de slag!

Mijn werkwijze.

Van ontwerp tot uitvoering

Iedere situatie is natuurlijk een beetje anders, maar de vier stappen hierboven beschrijven hoe het proces meestal verloopt.

Kennismaken

Wanneer mogelijk kom ik graag even langs. Zo zie ik de ruimte waar het meubel komt te staan, voelen we beiden of het klikt en kan ik met alle details rekening houden. Moet het meubel op maat worden ingebouwd? Dan meet ik alles alvast op de millimeter nauwkeurig in, zodat het ontwerp en de offerte helemaal kloppen.

Werkplaats in Boskoop (bij Gouda)

Ook is het mogelijk om bij mij in de werkplaats langs te komen, zodat ik je verschillende houtsoorten kan laten zien. In de werkplaats maak ik het meubel of doe ik alle voorbereidingen. Wanneer een meubel ingebouwd wordt ben ik uiteraard ook op locatie een aantal uren aan het werk. Daarbij ben ik flexibel, ik heb klanten van Boskoop tot Gouda en van Utrecht tot Rotterdam.

Samenwerken

Voor mij is de ultieme opdracht een klus waarbij ik samen met de klant tot een mooi en kwalitatief hoogstaand resultaat kom. Ik ben creatief, flexibel, adviseer graag maar sta ook open voor al jouw ideeën!

Bar gemaakt voor in een voetbalstadion

Projecten

Bibliotheekkast

Bibliotheekkast

Vraag Een op maat gemaakte bibliotheekkast met klassieke uitstraling. Tevens een werkplek en een trap om gemakkelijk bij de bovenste kastjes te komen. Uitvoering Deze bijzondere bibliotheekkast heeft een klassieke en antieke uitstraling. De kast is 5 meter breed en 3,20 meter hoog. De kast is gemaakt van massief grenen en wit gelakt. Deurtjes met […]

Badkamermeubel

Vraag Een robuust badkamermeubel met 2 lades, op maat gemaakt bij de aangeleverde betonnen wasbak.  Uitwerking Het badkamermeubel is gemaakt van massief Amerikaans iepen hout. Wanden en la fronten hebben nog de zaagsporen van de houtzagerij waar de boom op plakken wordt gezaagd. Lades zijn voorzien van het zo geheten push-to-open systeem en daarom dus […]

Televisiemeubel

Vraag Een strak, zwart en zwevend tv meubel met een staande kast voor spullen en aankleding. Tevens een bijpassend wijnrek. Uitwerking Een zwevend, greeploos, zwart tvmeubel. Mat zwart afgelakt 18mm vochtwerend MDF, Okume multiplex 30mm bovenblad. 

Wandkast met liftdeur

Vraag Een wandkast, op maat gemaakt over de volledige wand, met dikke wanden/planken. Een strak maar speels uiterlijk, dus allemaal verschillende vakken. Onder lades voor opbergruimte. Ruimte voor tv, maar op zo’n manier dat de tv weg te werken is wanneer deze niet gebruikt wordt.   Uitwerking MDF 18 mm opgedikt met vuren, om zo […]

Tafel met massief eiken blad

Materiaal Massief eiken blad, met kleurbeits gekleurd zodat de onderstellen van de stoelen er bij passen. Stalen hair-pin poten om het luchtig en ruimtelijk te houden. Onderstellen van de stoelen bestaan ook uit gekleurd eiken en staal. 

Tafel eetkamer Amerikaans iepen

Materiaal Eetkamertafel gemaakt van Amerikaans massief iepen. Onderstel van staal met poeder coat afwerking. Voordeel van het onderstel: door een T-vorm te gebruiken vallen de poten binnen het tafelblad. Geen poten op de hoeken, hierdoor kan je overal rondom de tafel zitten zonder last te hebben van de poten.  Dus ook aan de hoeken. Geïnspireerd […]

Eettafel ‘shakerstyle’ kersenhout

Materiaal Tafel van massief kersenhout. De tafel is gebaseerd op het ontwerp van de ‘The Shakers‘, een leefgemeenschap met uitmuntende meubelmakers. De shakersyle wordt gekenmerkt door puur, duurzaam en sober, gecombineerd met functionaliteit.

Robuuste tafel

Materiaal Robuuste tafel met massief eiken blad, massief noten onderstel.

Tafel in hoogte verstelbaar

Materiaal Massief eiken tafelblad, poten zijn half staal en half hout en in hoogte verstelbaar. Lade in het blad (aan 2 kanten) is het idee van de klant.                                

Glas en wijnrek

Vraag Een wijnrek (voor flessen en glazen) passend bij de aan tafel en tv meubel. Tevens moest het wijnrek qua maatvoering passen bij de piano die er staat. Is er een manier om de glazen zo op te hangen dat de plank waar ze in hangen ook nog te gebruiken is om er spullen op […]

Bar met biljart thema

Vraag De klant wilde graag een barretje bij de biljarttafel, in de biljart ruimte.  Uitwerking Een handgemaakt barretje met biljart thema. Ik heb hiervoor stukken biljartkeu gebruikt, daarbij een massief eiken blad en massief eiken hoekstukken. Zwarte plaat is populieren multiplex, 2-zijdig beplakt met zwart HPL (kunststof).

Kast met bureau

Vraag Wens van de klant: een vakkenkast van vloer tot plafond, met opbergruimte én wanneer mogelijk een wegklapbare werkplek. En het liefst waar mogelijk van recyclede materialen. Uitwerking Voor een groot deel gemaakt van gebruikte materialen. Underlyment platen voor de fronten en het bureau. De kast is op basis van massief vuren, wit gelakt. De […]

Tipi’s voor kinderdagverblijf

Vraag Voor een aantal kinderdagverblijven waren deze tipi’s ontworpen, met de vraag of ik het ontwerp wilde uitvoeren en plaatsen. Uitwerking De houten tipi´s zijn gemaakt van multiplex. Ontwerp en materiaalkeuze waren al bepaald door opdrachtgever.

Bar in skybox van een voetbalstadion

Vraag De klant wilde graag een bar maken voor in de skybox. Met als extra wens: verlichting en een voetbalthema. Uitwerking De bar is gemaakt van massief Italiaans notenhout voor blad, hoekstukken en het voetbal patroon. Ledverlichting met alle kleuren en een aantal verschillende kleureffecten en combinaties. Zwarte plaat is populieren multiplex, 2-zijdig beplakt met […]

17e eeuwse kast

Vraag Het restaureren van deze antieke kast, de kast weer opknappen en werkend maken. Uitwerking De deuren zijn opnieuw afgehangen en gemonteerd. De ornamenten zijn bij gemaakt en/of vervangen. De gehele kast is opnieuw in de was gezet en opgepoetst.

Bootrestauratie

Schade gerepareerd door er een nieuw stuk mahonie in te plaatsen.